Mano Gargždai



Brožių kaimo bendruomenei – įvertinimas „Už įkvepiančią ir telkiančią lyderystę“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Antrus metus organizuotame konkurse „Mūsų bendruomenės savanoris 2023“, kurį rengia Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra, pasižymėjo ir Klaipėdos rajono bendruomenės bei jų savanoriai.

 

Konkurso tikslas – stiprinti lyderystę, skatinti  savanorystę bei kelti savanoriškos veiklos motyvaciją bendruomeninėse organizacijose. Kiekvienais metais laimėtojai renkami 4 nominacijose – „Už novatoriškumą ir kūrybiškumą“, „Jaunasis bendruomenės savanoris“, „Už įkvepiančią ir telkiančią lyderystę“, „Už ilgametę savanorystę“. Šių metų nominacijos „Už įkvepiančią ir telkiančią lyderystę“ nugalėtoja – Vida Riaukienė.

Vida Riaukienė yra Klaipėdos rajono Brožių kaimo bendruomenės įkūrėja, jos pirmininkė, aktyvi visuomenininkė, turi išskirtinių savanorystės gebėjimų organizuojant bendruomenines, socialinio ir bendruomeninio verslo veiklas.

Vida prieš 16 m. iniciavo Brožių kaimo bendruomenės įkūrimą, vadovauja šiai bendruomenei nuo įsteigimo iki dabar. Ji yra ne vieno vietos veiklos grupės „Pajūrio kraštas“ ir Klaipėdos rajono savivaldybės finansuoto projekto iniciatorė ir vadovė. 2022 m. vadovavo bendruomenės projektui „Vietos augintojų ir bendruomenės įtraukimas kuriant trumpąją maisto tiekimo grandinę Brožių kaime“, kurio dėka įrengta maisto degustavimo ir pristatymo visuomenei patalpa. Joje pristatomas šviežias ir sveikatai palankus, iš vietos gamintojų užaugintų maisto produktų gaminamas maistas, skoningai įrengta kaimo bendruomenės susirinkimų salė. Be šio bendruomeninio verslo Vida inicijavo socialinės atskirties, skurdo mažinimo, skurstančių šeimų gyvenimo kokybės gerinimo, bendruomenės aplinkos sutvarkymo ir kitus projektus. 

Vicemerė Violeta Riaukienė, sveikindama Brožių bendruomenės pirmininkę, džiaugėsi ne tik šios, bet ir kitų rajono bendruomenių aktyvumu pastebint aktyvius, nusipelniusius bendruomenių narius bei siūlant savo kandidatus.

Konkursui taip pat teikti Klaipėdos rajono bendruomenių lyderiai bei nariai, pasižymintys ilgamete savanoryste – Jakų bendruomenės centro pirmininkas Kęstutis Dvarionas, Drevernos bendruomenės atstovė Virgina Asnauskienė, Girkalių bendruomenės pirmininkė Gražina Bakevičienė. Kretingalės bendruomenės atstovė Regina Baranauskienė, Girininkų kaimo bendruomenės atstovė Jadvyga Aldona-Lukauskienė. Iš viso į 4 nominacijas gautos 59 kandidatų anketos iš 23 Lietuvos savivaldybių.

Apdovanojimu  ir savo pirmininkės gerais darbais didžiuojasi visa Brožių bendruomenė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 222 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,