Mano Gargždai



Rajono jaunimo organizacijų organizuotame mainų projekte dalyvavo jaunuoliai iš 5 Europos šalių

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

2023 m. rugsėjo 24 d. į Klaipėdos rajone esančią kaimo turizmo sodybą „Gribžė“ susirinko 15–19 m. jaunimas iš 5 šalių: Lietuvos, Slovakijos, Sakartvelo, Ispanijos ir Latvijos.

 

Jaunimo organizacija Alterno kartu su Gargždų atviru jaunimo centru rugsėjo 25–29 d. įgyvendino tarptautinius jaunimo mainus „All different – all equal“, kurių tikslas buvo tarptautinės jaunimo grupės diskutuoti lygių teisių ir ne diskriminacijos temomis, analizuoti savo šalies situaciją ir dalintis patirtimi, ugdyti savo asmenines kompetencijas.

Jaunimo mainuose dalyviai dalyvavo susipažinimo veiklose, kalbėjo apie savo šalies situaciją lygių galimybių ir nediskriminavimo temoje, turėjo užsiėmimus su VšĮ Edukacijos įvairovės namų atstovais, dalyvavo susitikime su Klaipėdos rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos nariais, įsitraukė į sporto klubo „Kuršis“ organizuojamas aktyvias veiklas, dalyvavo įvairiuose kūrybiniuose ir savęs pažinimo užsiėmimuose. Paskutinę dieną skyrėme Klaipėdos rajono ir Lietuvos kultūros pažinimui – vykome į Klaipėdos rajono amatų centrą, kuriame visi turėjo galimybę dalyvauti edukacijose ir ragauti tradicinių lietuviškų patiekalų. Kiekvieną jaunimo mainų vakarą šalys organizavo kultūrinius susitikimus, kurių metu papasakojo apie savo kultūrą, tradicijas, vaišino tradiciniais saldumynais, patiekalais.

 

Jaunimo mainų nuotraukas ir kiekvienos dienos trumpus video kviečiame peržiūrėti čia:

https://www.facebook.com/alternojorg

 

Projektą finansavo Jaunimo reikalų agentūra ir Klaipėdos rajono savivaldybė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 233 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,