Mano Gargždai



Brožiuose sužydės ir sakuros

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Brožių virtuvės pastato aplinka sušvito naujomis spalvomis: akį traukia augalų kompozicijos, spalvos, žiedai. Brožių virtuvės pastato aplinka sušvito naujomis spalvomis: akį traukia augalų kompozicijos, spalvos, žiedai.

Brožių kaimo bendruomenė įgyvendino dar vieną savo sumanymą – sutvarkyti Brožių virtuvės pastato aplinką. Džiaugiamės patys, pagyrimų negaili ir atvykstantys pas mus žmonės: bendruomenių atstovai, partneriai, užsakovai.

 

Aplink pastatą pasodinta daug naujų augalų: dekoratyvinių krūmų, medelių, gėlių. Hortenzijos, rododendrai, gudobelės, raudonlapiai klevai, sakuros, miskantai, soruolės ir kiti augalai džiugina akį savo spalvomis ir žiedais. Įrengta veja, lauko šviestuvai, laistymo įranga, takai.

Aplinka sutvarkyta prie naujos terasos ir už pastato atsivėrusioje žalioje erdvėje – čia pasodinta spalvingų augalų alėja. Neišmetėme nė senų cementinių klombų – jas perkėlėme į kitą vietą, atnaujinome, pasodiname naujų augalų. Turime išsiugdę tausojantį požiūrį į aplinką.

Mūsų kiemas tarsi nušvito naujomis spalvomis ir jaukumu. Sutvarkyta erdvė bus pritaikyta ir vietiniams gyventojams, ir atvykstantiems svečiams.

Aplinką tvarkė profesionali apželdintojų komanda ir Brožių kaimo gyventojai, ačiū komandai ir Brožių gyventojams. Šiems darbams atlikti pagal projektą iš Klaipėdos r. savivaldybės Aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos gavome 5000 eurų, prie aplinkos gerbūvio prisidėjome ir savo lėšomis. Esame dėkingi Savivaldybei už paramą – tvarkinga aplinka motyvuoja ir toliau įgyvendinti savo sumanymus, o jų yra ne vienas.

Brožių virtuvėje įrengtas degustacijų kambarys virtuvės produkcijai pristatyti, šį rudenį pradės veikti naujas daržovių perdirbimo cechas, kuriame bus gaminami maisto ruošiniai – daržovių rinkiniai, ekologiški sultiniai ir kt. Planuojamos grupinės ir individualios edukacinės veiklos, susijusios su sveika mityba, žemaitiško kulinarinio paveldo puoselėjimu.

Kiekviena projektinė veikla vienija bendruomenę ir yra matoma, visiems suteikianti galimybę gražinti savo miestelį, gerinti kaimo žmonių gyvenimą ir aplinką bei visuomenei parodyti, kad kaimo vietovės nemiršta, yra aktyvios, iniciatyvios ir turinčios ambicingų tikslų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 284 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,