Mano Gargždai



Globėjų šventėje netrūko padėkų ir jautrių pasakojimų

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Patirtais išgyvenimais nuoširdžiai pasidalino Lapių pagrindinės mokyklos globos grupėje trejus metus praleidusi Gabrielė (kairėje). Simos Ulvikienės nuotr. Patirtais išgyvenimais nuoširdžiai pasidalino Lapių pagrindinės mokyklos globos grupėje trejus metus praleidusi Gabrielė (kairėje). Simos Ulvikienės nuotr.

    Penktadienį priešpiet Gargždų kultūros centre įvyko tradicinė Globėjų šventė, kurios metu netrūko padėkos žodžių likimo nuskriaustus vaikus globojančioms šeimoms bei įstaigų darbuotojams.


     Savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Irena Šaulytė atskleidė, kad Klaipėdos rajone yra 78 vaikai, augantys globėjų šeimose. Jie gyvena 65 šeimose, tad yra globėjų, kurie augina daugiau nei vieną vaiką. Globos institucijose rajone auga 44 vaikai. Anot vedėjos, šie skaičiai daug metų išlieka svyruojantys.

     „Esame be galo dėkingi visiems globėjams, auginantiems vaikus šeimose, taip pat visiems globos institucijų darbuotojams, kurie savo gerumu, švelnumu ir rūpesčiu apgaubia vaikus, augančius globos institucijose", – renginio metu dėkojo I.Šaulytė.

     Padėkos žodį tarė mero pavaduotoja Violeta Riaukienė. Klaipėdos rajono savivaldybės padėkos raštais buvo apdovanotos globėjos Vida Laureckienė, Izolda Jurgulienė, Nijolė Rutienė, Neringa Markaitienė, Jurgita Miežetienė ir Lapių pagrindinės mokyklos socialinio darbuotojo padėjėja Vilma Putrienė. Už nuoširdų ir pasiaukojantį darbą, atkaklumą, ryžtą priimant sprendimus vicemerė apdovanojo Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėją I. Šaulytę.

     Renginio metu netrūko ir nuoširdžių bei itin atvirų pasakojimų. Įspūdžiais apie globėjų mokymų naudą dalijosi globėja Snieguolė, auginantį dvylikametį berniuką. Moteris atskleidė, kad visus sunkumus padeda pamiršti vaiko apkabinimas ir paprasčiausias klausimas: „Kaip tau šiandien sekėsi?".

     Klaipėdos „Ryto" vaikų namų globotinė Viktorija, šiuo metu globojanti savo seserį, atviravo apie skaudžią patirtį, kai ne visuomet augti šeimoje yra gerai – globėjai jos sesutę „globojo" dėl pinigų. Mergina pasakojo apie savipagalbos grupes, tęstinius mokymus, kurie yra itin naudingi, padeda surasti bendraminčių bei suprasti vaiko poreikius. Taip pat ji negailėjo gražiausių žodžių artimiausiems žmonėms vaikų namuose – auklėtojoms.

     Lapių pagrindinės mokyklos globos grupėje trejus metus praleidusi Gabrielė taip pat nepabijojo atvirauti. Mergina pasakojo, kad auklėtojų bei direktorės rūpestis, meilė, pagalba jai padėjo išvengti patekimo į socializacijos centrą. Gabrielė teigė, kad kiekvienam svarbu „pajusti šilumą, pajusti, kad tavimi tikima". Tokios paramos ir supratimo ji sulaukė Lapiuose.

     Susirinkusiems taip pat dėkojo Seimo narys Petras Gražulis, pasveikino Gargždų Šv. arkangelo Mykolo parapijos vikaras kunigas Donatas Žukauskas, sveikinimo žodžius tarė Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Gumuliauskienė. Pranešimą tema „Ar galima sulopyti meilę" pristatė Vaiko teisių apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Valdas Rimkus. Gargždų socialinių paslaugų centro direktorė Viktorija Lygnugarienė pasakojo apie globėjų rengimą globai.

     Šventinę programą pristatė Lapių pagrindinės mokyklos vaikai.

     Renginyje taip pat visi buvo paskatinti dalyvauti akcijoje „Nustokime barti – pradėkime girti" – ant kortelių tėvai ir globėjai buvo raginami rašyti tokius žodžius, kuriais nederėtų vadinti vaikų.

 

Renginio akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 309 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,