Mano Gargždai



Autentiško kūrybinio pasaulio saugumo ugdymas: Klaipėdos rajono bibliotekos projektas „Teisėtas kūrinių naudojimas bibliotekose“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
J. Lankučio viešosios bibliotekos nuotr. J. Lankučio viešosios bibliotekos nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešojoje bibliotekoje šį rudenį buvo vykdomas trijų mokymų ciklas pagal projektą „Teisėtas kūrinių naudojimas bibliotekose“, kurį finansavo Lietuvos kultūros taryba. Buvo kviečiami kompetentingi lektoriai – teisininkė-mediatorė Andželika Šakinienė, Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos Informacinių išteklių skyriaus vadovė Asta Kazakevičiūtė-Bankauskienė, LATGA Teisės skyriaus vadovė Radvilė Bieliauskienė.

 

Vykdant projektą buvo skatinama autorių teisių ir gretutinių teisių kūrinių apsauga, stiprinamas nepakantumas neteisėtam kūrinių ir gretutinių teisių objektų naudojimui renginių, edukacijų metu, kurie vyksta Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešojoje bibliotekoje, mokyklų bibliotekose ir viešose Klaipėdos rajono miesto erdvėse. Labai svarbu tampa išmanyti autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugą reglamentuojančius teisės aktus, kad bibliotekose būtų teisėtai naudojamasi autorių kūriniais. Siekiant didinti mokymų sklaidą ir sukurti išliekamąją vertę, gavus lektorių sutikimą, buvo organizuojamos mokymų transliacijos bibliotekos Youtube kanalu. Kartu buvo atspausdinti lankstinukai, kuriuose bibliotekų darbuotojai ras aktualią informaciją autorių teisių ir gretutinių teisių klausimais, vykdydami darbinę veiklą.

Skatinant bendradarbiavimą su švietimo įstaigų bibliotekininkais, jie buvo kviečiami į organizuojamus mokymus ir vykdoma bendra diskusija/refleksija aktualiais autorių teisių panaudos klausimais po kiekvienų įvykusių mokymų. Tikimasi ir toliau vykdyti bendras veiklas ir inicijuoti naujas projektines iniciatyvas kartu su Klaipėdos rajono mokyklų bibliotekų specialistais.

    

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 333 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,