Mano Gargždai



Abiturientai laiko valstybinį informacinių technologijų brandos egzaminą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Juliaus Kalinsko, Delfi nuotr. Juliaus Kalinsko, Delfi nuotr.

Šiandien, nuo 9 val. ryto, abiturientai laiko informacinių technologijų valstybinį brandos egzaminą. Egzamino trukmė – 3 valandos. Jį laikyti pasirinko 2574 kandidatai. Tai labai panašus skaičius į praėjusių metų, kai jų buvo 2581.

 

Klaipėdos rajone šį egzaminą laiko vos 6 abiturientai – 3 iš „Vaivorykštės“ gimnazijos, 2 – iš Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos, 1 – iš Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos. Pernai šį egzaminą laikė 3 kartus daugiau kandidatų – 18, keturiolika iš jų egzaminą išlaikė, keturiems, deja, nepavyko.

Egzamino metu abiturientai atlieka užduotis elektroninėje egzamino užduoties atlikimo sistemoje. Kiekvienam laikančiajam skiriamas kompiuteris, prijungtas prie interneto.

50 proc. egzamino užduoties taškų atitinka informacinių technologijų bendrąjį kursą, 50 proc. – išplėstinio kurso programavimo modulio tematiką.

Abiturientų gebėjimai tikrinami pagal atskiras turinio sritis: sąvokų naudojimo, dėsnių taikymo, objektų, procesų, reiškinių ir modelių atpažinimo, apibūdinimo ir paaiškinimo bei kt.

Pusę visų egzamine skiriamų taškų galima surinkti atliekant praktines programavimo užduotis, likusius – atliekant praktines užduotis tekstų rengykle (20 proc.), skaičiuokle (20 proc.) ir atsakant į pasirenkamojo, atviro ir trumpojo atsakymo klausimus (10 proc.). Kaip nurodoma egzamino vykdymo reikalavimuose, programavimo užduotis galima atlikti arba tik C++, arba tik Pascal, arba tik Python programavimo kalba.

„Jau antrus metus iš eilės programavimo užduotį galima atlikti naudojant „Python“ programavimo kalbą. Taip padidinamas egzamino prieinamumas, siekiama, kad mokiniai mokytųsi dirbti su moderniomis programomis“, – pabrėžia Nacionalinės švietimo agentūros direktorė Rūta Krasauskienė.

Jei egzamino metu dingtų interneto ryšys, egzamino laikas būtų stabdomas. Tokiu atveju egzamino vykdytojas prakerpa voką su užduotimi atmintuke ir įkelia užduotį iš atmintuko į kiekvieno kandidato kompiuterio darbalaukį. Egzaminas pratęsiamas tiek laiko, kiek būtų sugaišta įkeliant atsargines užduotis.

Praėjusiais metais informacinių technologijų valstybinį brandos egzaminą išlaikė 86 proc. kandidatų.

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) nurodo, kad pagrindinės egzaminų sesijos rezultatus planuojama paskelbti iki liepos 13 d. Pakartotinė brandos egzaminų sesija vyks birželio 28 d. – liepos 13 d. Jos rezultatai bus paskelbti ne vėliau kaip iki liepos 17 d.

 

Parengta pagal Nacionalinės švietimo agentūros, Delfi ir Klaipėdos rajono savivaldybės pateiktus duomenis.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 127 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,