Mano Gargždai



Kvietiniuose pristatyta seniūnijos heraldika

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Vėliavą pašventino Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios kunigas Donatas Žukauskas Vėliavą pašventino Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios kunigas Donatas Žukauskas

Gegužės 23 d. kvietiniškiai, seniūnijos bendruomenių atstovai, svečiai rinkosi į Kvietinių bendruomenės namus paminėti neeilinį įvykį - gyventojams buvo pristatyta Dauparų-Kvietinių seniūnijos heraldika. Herbas ir vėliava sukurti Kvietinių kaimui, tačiau heraldika naudojama visoje seniūnijos teritorijoje.

 

Heraldikos kūrimo darbus pradėjome planuoti prieš dvejus metus, tačiau finansavimas gautas 2013 metais. 10 000 Lt buvo panaudota dailininko paslaugų, tautodailininkės paslaugų bei suvenyrų, vėliavos stovo pirkimui. Herbą ir vėliavą sukūrė dailininkas Juozas Galkus, juos gamino tautodailininkė Dalia Zagnoj.

Į Lietuvos heraldikos komisiją derinti heraldikos simbolikos kartu su seniūne vyko Kvietinių bendruomenės atsovai Danguolė Daubarytė ir Rolandas Bernotas. Buvo rastas bendras sprendimas, kad herbe turėtų atsispindėti kviečių tema, pagal kaimo pavadinimą. 2013-09-13 Prezidentės Dalios Grybauskaitės dekretu buvo patvirtintas Kvietinių herbas - mėlyname lauke auksinis keturių kviečių varpų vainikas.

Šventėje „Nupinkime vienybės vainiką” dalyvavusi iš Kvietinių kilusi istorikė Janina Valančiūtė paragino nesustoti ties heraldikos sukūrimu, bet ir pradėti leidinio apie Kvietinius kūrimo darbus, kadangi tai seniausias parapijos kaimas, turintis gilią istoriją. Susirinkusius sveikino Tarybos narė Regina Kernagienė. Bendruomenės pirmininkas Raimundas Daubaris pažadėjo, kad Kvietinių vėliava kils tik aukštyn. Vėliavą pašventino Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios kunigas Donatas Žukauskas.

Seniūnė vėliavas ir suvenyrus įteikė 4 seniūnijos bendruomenių - Dauparų, Kvietinių, Gribžinių, Smilgynų - atstovams, linkėdama neužmiršti vienybės vainiko simbolikos visuose darbuose.

Šventinę nuotaiką palaikė Šarūnės Petruškevičienės atliekamos dainos. Į šokio sūkurį įtraukė Kvietinių etnografinis ansamblis ,,Kvėitys“. Šventės dalyviai buvo pakviesti vaišintis heraldikos simbolika puoštu tortu.

Renginio pabaigoje įteiktas kvietimas kvietiniškei Trautei Skuodienei, kuri bus apdovanota atminimo ženklu Gargždų miesto šventės metu.

 

Dauparų - Kvietinių seniūnijos nuotraukos:

1 komentaras

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 115 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,