Mano Gargždai



Muziejuje pristatyta juvelyrikos darbų paroda „Žiedas“

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Daliaus Ilginio kolekciją įkvėpė pavasario virsmas. M.Mizaraitės nuotr. Daliaus Ilginio kolekciją įkvėpė pavasario virsmas. M.Mizaraitės nuotr.

Vakar 17 valandą Gargždų krašto muziejuje buvo atidaryta iš Gargždų kilusio juvelyro Daliaus Ilginio paroda.

 

Kūrėjas pristatė autorinių darbų kolekciją „Žiedas“. Šie darbai, kaip teigė pats autorius, buvo įkvėpti pavasario virsmo.

 „Kolekciją kūriau norėdamas įamžinti šį trumpą laikotarpį, kai tik atbunda gamta ir sužydi medžiai, skleidžiasi pumpurai. Tai laikotarpis, kurio taip ilgai laukiame, o tęsiąsi jis - vos akimirką“ - parodos atidaryme sakė juvelyrinių darbų autorius Dalius Ilginis.

 

Apie autorių

Dalius Ilginis – Gargžduose gimęs ir užaugęs jaunasis kūrėjas, kuris savo tikrąjį kelią atrado, palyginti,  visai neseniai. Dalius baigė mechanikos inžinerijos studijas Vilniuje, po studijų gyveno nuolatos vibruojančiame megapolyje Londone. Šiame mieste galutinai subrendo kūrybinės mintys ir noras imtis papuošalų kūrimo. Grįžęs į Lietuvą Dalius toliau sėkmingai tęsė pradėtą veiklą bei sukūrė prekės ženklą „TimeStudio“. Autorius jau yra surengęs autorinių darbų parodų Vilniuje, sukūręs keletą kolekcijų. Kaip pats mėgsta pabrėžti – geriausia jo kūrybos kritike ir gerbėja yra žmona Rasa.

 

Apie kolekciją „Žiedas“

Tai grubios faktūros, aiškios minimalistinės formos ir joms kontrastuojančios smulkios detalės - sidabro dulkės, miniatiūriniai laikrodžių mechanizmai - sukuria vientisą juvelyrinę kompoziciją.  Autorius D. Ilginis, buvęs šviesų dailininkas, savo kolekciją apibūdina: „Man ši kolekcija gimė natūraliai. Nuolat domiuosi šiuolaikiniu dizainu ir architektūra. Mano kūrybos braižas - vientisa tiksli forma. Ypatingą dėmesį skiriu papuošalų kokybei ir išskirtinumui, kiekvienas kūrinys - vienetinis.  Papuošalų kūrimas man - miniatiūrinė meno forma. Mano kuriamų papuošalų šiuolaikiškumas slypi senosios juvelyriškos ir naujų medžiagų, kaip juvelyrinė derva, derinime“.

 

Paroda veiks iki birželio 28 dienos. 

 

Margaritos Mizaraitės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 220 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,