Mano Gargždai



Europos dienos šventėje veiklų netrūko (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Renginio vedėjos. Simos Ulvikienės nuotr. Renginio vedėjos. Simos Ulvikienės nuotr.

Gegužės 9-ąją minima Europos diena. Šia proga Klaipėdos rajono J. Lankučio viešoji biblioteka drauge su partneriais tradiciškai organizuoja šventę. Šįkart renginys „mES ESame kartu“ buvo skirtas net trims sukaktims paminėti – 60 metų Romos sutarties pasirašymui; 30 metų – Erasmus+ švietimo mainų programai ir 10 metų – Lietuvos narystei Šengeno erdvėje. Nors šventė turėjo vykti aikštėje prie Gargždų kultūros centro, didžioji dalis veiklų dėl vėsaus oro ir retkarčiais krintančių snaigių persikėlė į kultūros centro vidų.

 

Sveikino valdžios atstovai

Tradiciškai šventė pradėta Lietuvos ir Europos sąjungos (ES) himnais. Vėliau sveikinimo žodžius tarė meras V. Dačkauskas, vicemerė V. Riaukienė, Administracijos direktorius S. Karbauskas, Tarybos narys A. Klizas.

Meras, trumpai primindamas ES istoriją, pasidžiaugė, kad ką tik įvykę Prancūzijos prezidento rinkimų rezultatai yra palankūs ES.

„Tikimės, kad stabilumas išliks ir džiaugsimės tuo, nes visos šalys yra lygiavertės, galime dalintis džiaugsmais ir vargais“, – kalbėjo Klaipėdos rajono meras, pridurdamas, kad ES parama ženkliai prisidėjo prie šalies augimo ir netrukus mes patys turėsime padėti finansiškai kitoms naujoms ES šalims.

Vicemerė V. Riaukienė pabrėžė, kad esame ES piliečiai ir vertiname tai, kaip įstojimas į ES pakeitė mūsų gyvenimą, tačiau turime puoselėti ir lietuvybę, tautos identitetą, nepamiršti kalbos, papročių, tradicijų. Administracijos direktorius akcentavo bendradarbiavimą su kitomis šalimis, tautų draugystę ir tai, kad kiekvienas lietuvis privalo būti savo šalies ambasadorius užsienyje.

A. Klizas taip pat linkėjo palankių santykių su valstybėmis ir taikos, priminė, kad svarbu yra mokėti taisyklingą lietuvių kalbą.

 

Netrūko veiklų

Patalpose priešais fojė šurmuliavo tradicinė mugė – „Eurojomarkas“, čia įvairiais rankdarbiais stebino Klaipėdos rajono įstaigų atstovai. Norintiems buvo gaminami Europos Sąjungos simboliniai ženkliukai, koncertavo meniniai kolektyvai: buvusių politinių kalinių ir tremtinių choras „Atminties aidai“, Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos moksleiviai, pasirodė Gargždų kultūros centro, Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro, Gargždų muzikos mokyklos meno kolektyvai, dainavimo ir instrumentinių studijų kolektyvai.

Pasirodė šie kolektyvai: tremtinių choras „Atminties aidai“ (vadovė Regina Česnauskienė); Gargždų lopšelio-darželio „Saulutė“ mažosios dainorėlės Dina ir Gabrielė (vadovė Šarūnė Petruškevičienė); Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariato pristatymas – Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė Rasa Stasiulaitienė: „Šokių griausmas“ – Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos šokėjai (vadovė Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos choreografė Vaida Zacharevičienė); Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro ugdytinių pasirodymai: dekoravimo ir siuvimo studija (mokytoja Jūratė Kuprienė) rūbų kolekcijų demonstravimas „REDINGOTAI A LA HUSSAR“, breiko studija (vadovė Enrika Stropienė), dainavimo studijos dainininkės (vadovas Ringaudas Stoškus), muzikos studijos mokytojas Artūras Petruoka ir jo jaunosios išdaigininkės.

Taip pat edukacijos su vadovais: stendinio modeliavimo būrelis su Pranu Sungaila, dizaino studija su Rasa Buivydiene, dailės studija su Adolfina Litviniene, KASP Žemaičių apygardos 3-ioji rinktinė Gargždų 302-osios lengvosios pėstininkų kuopos pristatymas (kuopos vadas Gintautas Razma), Gargždų Lotynų Amerikos šokių grupė „Bailando“ (vadovas Dovydas Veiverys), Gargždų kultūros centro šiuolaikinio dainavimo studija – Solistė Aistė Šlajūtė (vadovė Justina Svirkaitė), TAU linijinių šokių kolektyvas (vadovė Giedrė Malūnavičienė), Gargždų muzikos mokyklos dainos studijos „Svirplys“ narės: Emilija Bukytė, Julija Šapalaitė, Julija Jarutytė, Dominyka Baltutytė, ir Evelina Rimkutė (vadovė Nijolė Ūsevičienė), Gargždų kultūros centro moterų ansamblis „Elegija“ (vadovas Bronius Mockus), koncertmeisterė Elena Tislenka, Gargždų kultūros centro pagyvenusių šokių kolektyvas (vadovė choreografė Aurelija Urbaitienė), Šokių kolektyvas „Gargždė“ (vadovė Giedrė Malūnavičienė).

Netrūko ir daugiau atrakcijų – žaidimų, viktorinų, išalkusieji buvo vaišinami kareiviška koše. Lauke smalsuoliai buvo supažindinami su ginklais.

 

Simos Ulvikienės vaizdo įrašas:

 

Akimirkos iš Europos dienos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Daugiau nuotraukų rasite čia.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 124 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,